Luukku 3 Ajatukset

Oletko koskaan ajatellut, miten ajatuksesi vaikuttavat terveyteesi ja kehoosi? Ikävien ajatusten pyöriessä mielessä, tunnet olosi synkäksi ja murheelliseksi. Iloiset ja kauniit ajatukset saattelevat sinut onnelliseen olotilaan. Keho on herkkä ja reagoi kaikkiin ajatuksiisi ja niiden johdosta voit joko hyvin tai huonosti.
Ajatukset ovat elämäsi lähde.  Sieltä kumpuaa toimintasi ja kaikki se miten ilmennät itseäsi.
Ruokavalion muuttaminenkin on paljon helpompaa, jos puhdistat myös  ajatuksesi. Olet varmaan huomannut, että mitä murheellisemmat ja synkemmät ajatukset, sitä huonommin tulee syötyä ja helpisti sulkeutuu ja käpertyy sisäänpäin.
Oletko koskaan tarkkaillut, millaisilla ajatuksilla olet sisustanut asuntosi? Millaisia uskomuksen tauluja olet ripustellut seinillesi?
Jos haluat vahvan, iloisen,  onnellisen ja tasapainoisen kehon, tarkkaile ajatuksiasi. Onni ja tyyni mieli syntyvät, jos
ajatuksissasi asuu ilo, hyvä tahto ja tasapaino. Ne ovat monesti tehokkaampia tervehdyttäjiä, kuin lääkärin reseptit.
Kaikki ajatukset ovat sallittuja ja kaikenlaisia ajatuksia tulee ja menee. Tärkeää on juuri se, että mihin sinä tartut kiinni. Mitä ajatuksia ruokit ja minkä annat itsessäsi kasvaa.
Ota joka päivä hetkiä, että tarkkailet ajatuksiasi. Kun ajatus saapuu, toivota se tervetulleeksi ja voit vaikka kiittää sitä. Kysy samalla itseltäsi,viekö tämä ajatus sinua kohti parempaa tulevaisuutta, palveleeko se hyvinvointiasi? Jos ei, päästä irti ja sano, että kiitos en tarvitse sinua enää. Ota samalla tilalle joku hetki tai asia elämästäsi, mikä tekee sinut onnelliseksi. Se voi olla vaikka joku onnellinen hetki lapsuudesta. Kuvittele se mahdollisimman vahvana. Aisti värit, tuoksut, äänet. Missä kohtaa se tuntuu kehossasi? Mihin suuntaan tunne liikkuu? Anna liikkeen voimistua ja pyöritä sitä kehossasi. Tunne kuinka onnellisuus leviää kehoosi ja nauti siitä.
Et tule onnelliseksi sormia napsauttamalla, mutta voit opetella, pienin askelin. Muista, että jokaisen tunteesi takana on sinun oma ajatuksesi.
Opettele myös näkemään kaikissa kanssakulkijoissa jotain hyvää, unohda arvostelu. Hymyile vastaantulijoille, niin sinullekin hymyillään. Katso silmiin, kerro kohteliaisuus.
Näe jokaisessa päivässä kiitollisuuden aiheet, sillä niitä on aina, olitpa missä elämäntilanteessa tahansa.
Kirjoita joka päivä vähintään kolme kiitollisuuden aihetta ja miksi olet kiitollinen.

Olen tänään kiitollinen kodista, joka antaa minulle suojaa, lämpöä ja turvallisuutta.
Olen tänään kiitollinen näköaististani, joka antaa mahdollisuuden nähdä kaiken maailman kauneuden.
Olen tänään kiitollinen sinusta,  joka luet tämän tekstin. Olet riittävä, olet kaunis, olet arvokas ja rakastettu!

Iloa ja onnea päivääsi!