Ajatuksia kevätiltana

Kevät saapuu voimallisesti vaihtelevista säistä riippumatta. Leskenlehdet kukkivat ja kukkasipulit haluavat nousta sitkeästi mullasta, huolimatta siitä tuleeko niskaan räntää tai lunta. Lintukuorot laulavat jokakeväistä sinfoniaa, kuikka on saapunut meidänkin lahdelle vaikuttavine iltahuutoineen ja sammakkokin jo virittelee soidinkurnutustaan.  Luonnon kasvun voima ja sitkeys on aina yhtä ihailtavaa. Elämää, kuolemaa, lepoa, kasvua…Luontokappaleet elävät hetkessä, taistelevat huonojenkin aikojen yli sitkeästi, päästäkseen taas kukoistamaan. Kukka haluaa aina kukkia, se ei koskaan ajattele, ettei onnistuisi siinä.
Toivottavasti sinäkin menet ulos , luontoon, metsään , rannoille…istahdat  kivelle, kalliolle, sammaleelle… nojaat jykevän puun runkoon… olet vaan ja annat keväisen ilman virrata lävitsesi. Suosittelen kokemaan myös luonnon eri vuorokauden- ja vuodenaikoina, erilaisissa säätiloissa…alkukesän aamuyössä, auringon noustessa täydestä hiljaisuudesta lintujen mahtavaan lauluun….kasteisen aamun hämähäkin seitit hopeanhohtoisina…talvisen pakkasyön revontulet ja järvien selillä railojen laulut…
Lehtiotsikoiden ja uutisten perusteella meillä menee jotenkin alaviritteisesti, mielestäni meillä ei mene. On ollut monin verroin huonompia aikoja. Jostain kumman syystä alamme elää ja toteuttaa itseämme kuulemamme ja näkemämme mukaisesti. Sääennusteetkin ovat jo niin negatiivisia, kun aina pitäisi paistaa aurinko. Ja jos se vähän paistaa, niin silloinkin on puolipilvistä. Miksi ilmaisu ei voisi olla puoliaurinkoista? Elämään kuuluu erilaiset ajat, pakkaset ja helteet  ja se on parasta kasvua. Lapsikin nousee ylös uudestaan ja uudestaan opetellessaan kävelemään, ei hänelle tule mieleenkään luovuttaa, vaan yrittää uudelleen.
Muistanko olla kiitollinen siitä, mitä minulla on? Kyllä ja en… sitä pitää välillä harjoitella totta tosiaan…ihan perusasiat alkavat olla meille suomalaisille niin itsestäänselvyys…puhdas vesi, hengitysilma…peruskoulutus, kouluruoka…ruoka ylipäätään. Sitä on niin paljon, että voidaan heittää jopa roskiin. Kaikilla ei näin ole. Moni ihminen maailmassa olisi onnellinen, jos saisi elää meidän kurjan päivän. Ollaan siis kiitollisia ja nähdään huonompanakin päivänä ensin kaikki hyvä! Seuraava lainaus meille kaikille päivän ajatukseksi…
”Suo minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa…rohkeutta muuttaa mitkä voin…ja viisautta erottaa nämä toisistaan!”

Kevät on juhlien aikaa… Jos sinulla ei ole äitiä, jonka luokse mennä äitienpäivänä, jos sinulla ei ole ystävää jota juhlia, niin juhli sitä, että sinä olet olemassa! Juhlithan sitä joka tapauksessa,sillä sinä olet elämäsi tärkein ihminen! Kerää tai osta itsellesi kukkia, lahjakortti itsellesi hemmotteluun, vie itsesi elokuviin, teatteriin, metsäretkelle, joogaan…vie itsesi juuri sinne,minne haluat, tee juuri sitä, mitä eniten rakastat!

26.4.2016 Päivi