Tiikerililja

Kukkapenkissämme kasvaa komeita tiikerililjoja, jotka ovat juuri nyt komeassa kukassa. Liljat vaativat valoisan ja lämpimän paikan,tuoreen, ravinteikkaan ja läpäisevän kasvualustan...onko se totta?
Kävelin keväällä pihalla ja huomasin kalliolla puolukanvarpujen joukossa pienen tiikerililjan taimen. Juttelin taimelle oikein ääneen, ettei tuo ollut oikein hyvä valinta kasvupaikan suhteen.Liian suuret on riskit onnistua.
Tänään liljassa on kaunis oranssi kukka! Niin se vain selvisi kuivasta toukokuustakin kalliolla.Ei ollut paksua läpäisevää multaa.Ei saanut minulta vettä,ei lannoitteita, eikä kannustusta.Nyt, kun katson pihalle, huomaan tämän yksikukkaisen, yksinäisen taistelijan kalliolla. Kävin tänään oikein pyytämässä anteeksi epäilyjäni hänen valinnoistaan.
Valitse sinäkin itse , älä usko arvostelijoita, vaan yritä.Jopa mahdottomalta tuntuvat asiat ovat mahdollisia!
Ja muistammehan myös kaikki kannustaa?! Vaikka ystävän , läheisen , naapurin, tai kenen tahansa hanke tuntuisi meistä mahdottomalta...
Selviytyä voi yksinkin, mutta kannustamalla, kastelemalla ja antamalla lapiollisen multaa, voisi meidänkin tiikerililjallamme olla varressaan kaksi kukkaa!

14.8.2016 Päivi