Marraskuussa on hyvä käpertyä itseensä

Tämä vuodenaikojen vaihtelu antaa meille hyvän syyn jälleen purnata säätä. Se on mitä parahin keino laistaa itseään ja perustella negatiivisuutta, ankeutta ja elämän kovuutta.
Höpsis sentään!  Kuka se nyt tämmöistä todistaa, ehkä sellainen ihmispolo joka haluaa rypeä negatiivisuuden suossa? Miten siten viime kesän helteet, woi woi, kyllä oli kuumaa ja tuskaista! Inhimillistä paeta säihin. Käytämme turhaan aikaamme selityksiin säistä, jokainen tietää millaiset säät ovat.
Marraskuussa on hyvää aikaa polttaa kynttilää vaikka molemmista päistä. Tällä tarkoitan omaa kynttilän liekin polttamista tietoisuuden valon saamiseksi elämään. Tällöin voimme saada jotain sellaista mitä emme ole aikaisemmin kokeneet.  Miten se sitten onnistuu?
On lähdettävä matkalle omaan ajatusmaailmaan, eli mitkä ajatukset hallitsevat elämääni, tunnista! Pohdi mistä ajatuksesi ”lähde” löytyy? Onko se todella sinun vai onko se sinulle opetettu totuus tai uskomus.
Mikäli näin on,niin ala työstämään tätä...kysymällä onko tämä totta?
Tällainen työ kannattaa, sillä sinä saat siitä uutta pääomaa itsellesi elämään.  Älä usko muiden sinulle syöttämiä uskomuksia totuutena, vaan lähde työstämään ominta. Tulet löytämään aivan uuden ulottuvuuden elämääsi ja saavutat vapauden. On suurenmoista löytää vapauteen ”vankilasta” jossa elämme. Tämän vankilan olemme rakentaneet, ismien, oppien, uskontojen, poliittisten vakaumusten jne kautta.
Maailmassa on nykyään eniten humanisteja, psykiattreja, terapeutteja, talousoppineita inssejä jne.  Mitä on saavutettu? Paljon on saavutettu, mutta edelleenkin ihminen on yksin oman itsensä kanssa. Todellisuudessa meidän elämä muuttuu vain oman itsemme kautta, siis oman ymmäryksemme kasvun kautta. Tätä ei meille anna tai tuo kukaan toinen.
Perusasia on itsensä hyväksyminen. Tämä ei liity mihinkään oppineisuuteen, diplomiin tai muuhun sellaiseen ulkoiseen arvoon, vaan itsensä arvostamiseen!
Tämä kuukausi on juuri tähän työhön sopiva, jotta vapautuisimme sään kirouksista emmekä toistaisi samaa kehää!

14.11.2018 URTS
Markku