Mitä se rakkaus on...

Mitä se rakkaus on? Pitäisikö se jotenkin opetella?
Tässä minun ajatuksiani tänään...
Itsensä kanssa joutuu jokainen tekemään työtä, että ymmärtää rakkauden merkityksen. Sehän on tila,johon kaikkien tulisi pyrkiä. Täydessä Rakkauden tilassa pelko on syrjäytynyt. Kun pelkoa ei ole, katoaa viha, kauna, kateus, ylpeys,mustasukkaisuus, negatiivisuus... Rakkauden tilassa on ymmärrys , kärsivällisyys, lempeys, anteeksianto, myös itseä kohtaan. Kun rakkaus on, sisäisyydessä on rauha, olivatpa ulkoiset olosuhteet millaisia tahansa. Rakkaudellinen ihminen hyväksyy asiat, mutta pyrkii rakentaman olosuhteet, jotka tuottavat iloa , onnellisuutta ja tasapainoa.  
Rakkaudellinen ihminen ei valitse rakkauden kohdetta,vaan rakastaa koko elämää. Ja yleensä siinä tilassa kohtaa upeita ihmisiäkin, joiden kanssa viettää aikaa ja jopa löytää elämänkumppanin, jonka kanssa jakaa kodin.
Menin naimisiin 28 vuotta sitten. Kuulin kyllä nuo sanat,mutta ymmärsinkö todella niiden merkityksen? No, elämä opettaa ja tällä hetkellä ymmärrän ne aivan eri tasolla.
"Rakkaus on  pitkämielinen, rakkaus on lempeä, ei kadehdi, ei kerskaile, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä totuuden kanssa....
Rakkaus ei koskaan häviä...
usko, toivo, rakkaus, mutta suurin niistä on rakkaus...."
Jokaisen jonka kohtaan, tulee saada tuntea rakkautta, ystävällisyyttä, sydämellisyyttä, ymmärrystä. Kuinka joku voi viihtyä seurassani, jos hänen kokemuksensa minusta on  epäystävällinen, vihainen, ylpeä?
Rakasta sinä ensin.
Älä valikoi kohdetta, vaan rakasta koko maailmaa. Huomaat hyvin nopeasti, kuinka kaikki muuttuu.

12.3. 2019 Päivi