Mistä sinä unelmoit?

Niin ihanaa, kuin unelmoiminen onkin, niin unelmat harvoin kuitenkaan toteutuvat unelmoimalla. Ne vaativat usein kovaakin työtä.
Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Onko siis hyvin unelmoitu puoliksi toteutunut? Voi jopa ollakin. Oletko koskaan miettinyt, mikä on se voima, joka saa sinut kulkemaan kohti unelmaa? Se voima, mitä kukaan ja mikään ei voi pysäyttää. Se voima, mikä saa epäonnistumisenkin jälkeen yrittämään aina uudestaan ja uudestaan.
Minulla se on ainakin merkityksellisyys. Asia jonka kokee itselle tärkeänä ja merkityksellisenä, on paljon helpompaa saavuttaa, kuin esimerkiksi sellainen asia, joka on jonkin muun ihmisen sinuun asettama toive. Kannattaakin pysähtyä säännöllisin väliajoin ja kysyä itseltä: Mitä minä haluan? Tarttua sellaisiin asioihin, jotka tuntuvat koko keholla. Asioihin, jotka saavat sinut innostumaan ja tekevät sinut iloiseksi. Sinä tiedät kyllä, mitkä asiat ovat sinulle merkityksellisiä.
Ja tiedätkö, mikä sysää unelmaa eteenpäin? Se, että kerrot siitä muille ihmisille! Kun sanot sen ääneen, alat automaattisesti tekemään sen toteutumiseksi paljon enemmän töitä. Ihmisessä kun on sellainen piirre, että hän ei halua epäonnistua. Epäonnistumisessahan sinänsä ei ole mitään pahaa, sillä kukaan ei saavuta unelmiaan harjoittelematta. Epäonnistumisen tunne kannattaakin vaihtaa oppimiseksi. Ompahan ainakin viisastunut, että miten vastaisuudessa ei kannata tehdä asiaa.
Kerro kuitenkin ensin unelmista sellaisille ihmisille, joihin luotat ja jotka kannustavat sinua. Ja ennenkaikkea luota itseesi, luota siihen tunteeseen, kun näet isesi saavutetun unelman kanssa. Se antaa voimaa ja luottamusta matkalla, vaikka sinulla juuri nyt ei olisi mitään tietoa, kuinka unelmasi saavutat. Vastaan todennäköisetisti tulee myös epäilijöitä, arvostelijoita ja jopa kateellisia. Miten oletkin keksinyt unelmoida jotakin noin ihanaa! Heille voi hyvin sanoa, että kyse ei onneksi olekaan heidän unelmasta, he voivat unelmoida itselleen ihan omansa!
Ihmiset tykkäävät kuunnella onnistumistarinoita. Kuinka joku saavutti vaikeuksien kautta jotakin uskomattoman upeaa!
Mistä sinä unelmoit? Unelmoippa tänään oikein urakalla ja uskalla unelmoida ne myös todeksi, sillä olet kaikkien unelmiesi arvoinen!


29.10.2019

Päivi