Valintana tyytymättömyys?

Elämässä tulee vastaan valintoja. Todella paljon valintoja. Valitsenko järjellä vai tunteella? Kumpikaan ei ole automaattisesti hyvä tai huono valinta.
Valinta, olipa se mikä tahansa, on aina siinä hetkessä oikea. Se antaa valitsijalleen tarvittavan kokemuksen.
Elämällä on tapana kuljettaa eteenpäin, mutta oletko huomannut koskaan, että matkasi onkin ympyrää, saman kehän kiertämistä?
Että elämä pysäyttää sinut uudelleen ja uudelleen samalle pysäkille ja sinä valitset toistuvasti samalla tavalla. Oman ymmärryksesi mukaan.
Ajattele miten ihanaa! Sinut tuodaan retkiltäsi takaisin risteyskohtiin, jossa sinulla on aina vapaus valita.
Mietipä, onko matkasi yhtä ja samaa liikenneympyrää? Mahdollisuuksia on kyllä poistua jostakin risteyksestä, mutta et vaan uskalla pistää vilkkua päälle.
Elämän muutokset aiheuttavat aina kaaosta. Ehkä muutos juuri siksi onkin monista pelottavaa. Mitä jos huono muuttuuukin vielä huonommaksi? Se on kuitenkin selvää, että ilman mitään muutosta ei tapahdu muutosta. Muutos on prosessi , jossa valitaan jotakin eri tavalla kuin aikaisemmin.
Muutostarpeen tunnistat siitä, että olet tyytymätön. Tyytymätön johonkin elämän osa-alueeseen. Pahimmillaan tyytymätön koko elämään, kaikkeen. Tyytymättömyys sairastuttaa ihmisen.
Tyytymättömyys karkottaa läheiset ihmiset. Se on kuin pistävä tikari jokaisessa hengenvedossa.
Tyytymättömyydestä on turha syyttää ketään. Tyytymättömyys saa ihanaa polttoainetta kaikista elämän epäkohdista. Liimaa tarrat silmille ja pistää tympeät kuulokkeet korville. Tyytymättömyys ei ole ympäristön vika.
Tyytymättömyys inhoaa muutosta ja vihaa sydämen ääntä.
Tyytymättömyys kavahtaa naurua, iloa, riemua.
Ihmisen täytyy kiertää joskus pitkiäkin kokemuksen kierroksia, että löytää polkunsa. Joku päivä elämä voi laittaa niin kontalleen pysäkille, että ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa. Tienviitoissa lukee enää elämä ja kuolema. Molemmat vievät kyllä eteenpäin. Toisessa valitaan täydellisesti uusi ja tuntematon. Siinä voidaankin pohtia, kumpaa lopulta pelätään enemmän, elämää vai kuolemaa? Uskaltaisinko antaa vielä elämälle mahdollisuuden? Rakastaa niin paljon elämää, että kuolema voisi odottaa ja saapua luonnollisesti vuorollaan? Sitten, kun on ensin uskallettu elää sydämen kyllyydestä unelmat todeksi.
Kun valitset, valitse sydämellä niin, että valinta  tuntuu sinusta hyvältä. Muista kannustaa myös läheistäsi tekemään samoin. Avoimesti ja rehellisesti. Älä koskaan tarjoile itsellesi sopivia vastauksia ainoana oikeana vaihtoehtona toiselle. Emme voi tietää toisen puolesta mikä on hänen sielunsuunnitelma tässä elämässä.
Elämä muuttuu kevyeksi, kun säilytämme vapauden. Vapauden valita ja muistamalla kunnioitaa myös toistemme valintoja.