27.5.2023 VILLIYRTTIKURSSI OLLINMÄEN VIINITILALLA

VILLIYRTEISTÄ ELÄMÄNVOIMAA ARKEEN JA JUHLAAN

27.-28.5.2023 Peruskurssi hyvään aloitukseen.
La 10-18, su 10-17

Miksi juuri sinä tulisit mukaan kurssille? Tässä viisi hyvää syytä tutustua villiyrtteihin.

1. EKOLOGISUUS. Lähiruokaa ilman omaa kasvatuksen vaivaa, jonka luonto tarjoilee meille jokaiselle ilmaiseksi.
2. RAVINTOAINEET. Verrattuna viljeltyihin kasveihin, villivihannesten ja - yrttien ravintoainetiheys, antioksidantit ja vitamiinit, sekä kivennäisainemäärät ovat määrältään ja monipuolisuudeltaan ihan omaa luokkaansa.
3. MONIPUOLISUUS. Villivihannesten runsas valikoima monipuolistaa ruokavaliota ja niitä on tarjolla jo aikaisin keväästä myöhäiseen syksyyn.
4. PUHTAUS. Yrtit löytävät luonnostaan parhaat olosuhteet ja kasvupaikat. Siksi ne ovat puhtaita, luonnollisia, vähäkalorisia ja terveyttä edistäviä. Säilöttynä ne ovat päivittäinen kodin hyvinvointipankki, voimaa ja suojaa soluille.
5. HYVINVOINTI. Kerätessäsi yrttejä yhdistät luonnon, liikunnan ja ravinnon terveyshyödyt.

Tärkeintä on kasvien tunnistus!
Kun opit tunnistamaan, opit käyttämään.

Et tarvitse mitään etukäteisosaamista kasveista. Kiinnostus luontoa ja omaa hyvinvointia kohtaan riittää. Käymme läpi kaikki perusasiat, mitä sinun tulee tietää, kun lähdet keräämään kasveja syötäväksi. Saat viikonlopun aikana rohkeutta ja innostusta luonnonvaraisten kasvien käyttämiseen, niin sisäisesti kuin ulkoisesti.
Kurssin sisällöstä vastaavat vakavasti villiyrtteihin hurahtaneet ja alalle pätevöityneet luonnontuoteneuvojat Marjo-Riina Alhainen ja Päivi Haapalehto. Saat opastusta käytännönläheisesti, vaikka kurssiin kuuluu myös tärkeä osuus teoriaa. Opastamme hyvien tietolähteiden äärelle ja annamme turvalliset eväät jokaisen omalle polulle villiyrttien maailmaan.
Teemme viikonlopun aikana villivihanneksista ja - yrteistä mm. pestoa, salaattia, jalkakylpyjä ja yrttijuomaa. Saat myös tietoa ja vinkkejä säilömisestä, kuivaamisesta ja fermentoinnista.
Viikonlopun opetus ja ruokailu on järjestetty Ollinmäen viinitilalla, Mikkelin Anttolassa. Ruokailut ovat pääosin viinitilalla.
Viikonlopun aikana luontoyhteys vahvistuu ja saat ravintoa niin mielelle, keholle kuin sielulle.
Vaihtelevien maastojen takia kurssi ei sovi liikuntarajoitteisille.

Villiyrttikurssi on ekologinen, koko loppuelämään vaikuttava sijoitus omaan hyvinvointiin!

Viikonlopun kustannukset 220 euroa/henkilö. (Sisältää  ohjauksen, ruokailut ja ALV 24%)
Lisätiedot viikonlopun sisällöstä ja ohjelmasta:
Marjo-Riina Alhainen, 040 7612924, marjoriina@lasiriina.fi
Päivi Haapalehto 0408390815, artisti.paivi@hotmail.fi
Voit varata paikkasi tämän sivuston ajanvarauskalenterista.
Voit ilmoittautua myös sähköpostitse.
Ilmoittautumisen jälkeen saat tarkemman ohjelmasisällön ja maksutiedot sähköpostiisi.
Sitova ilmoittautuminen 22.5 mennessä.

Tervetuloa rentoon, mutta intensiiviseen viikonloppuun, jossa yhdistyvät luonnon runsaus ja hoitava yhteys!


Marjo – Riina ja Päivi

Marjo-Riina: Tutustuin villiyrtteihin ensimmäistä kertaa luontaishoitajaopinnoissa 15 vuotta sitten. Tutustumismatka syötäviin kasveihin syveni 2016, kun muutimme maalle. Pihapiirissä olevat niityt kutsuivat ja voikukat lumosivat niin, että valmistuin luonnontuoteneuvojaksi 2020. Nyt työskentelen luontoalan yrittäjänä ja vapaana taiteilijana. Olen myös sairaanhoitaja, sointukylpyohjaaja ja lasialan artesaani. Facebookissa löydyn nimellä Valosydän ja instagramissa @valkeanvalosydan. Kesällä voit vierailla luonnontilaisessa pihapiirissäni ja ateljeella navetassa Mikkelin maaseudulla.


Päivi: Maalla syntynyt, kasvanut ja maahan juurtunut. Valmistuin ensin ompelualan artesaaniksi, jonka jälkeen toimin n 20 vuotta maatalousyrittäjänä lehmien ympäröimänä. Nykyisin kuvaan itseäni luovaksi ja taiteelliseksi hyvinvointiyrittäjäksi. Vyöhyketerapia, energiahoidot, solumineraalit, laulu ja kirjoittaminen saivat täydennystä, kun valmistuin v 2021 luonnontuoteneuvojaksi. Luonto on ollut minulle aina tärkeä ravinnon ja palautumisen lähde. Olen saanut elää aina maan ja luonnon hoitavassa syleilyssä. Villivihannekset ja – yrtit ovat nykyisin päivittäin käytössäni, ympäri vuoden. Ilolla kerron oppimaani ja kokemuksiani eteenpäin.