STARTTI! ITSETUNTEMUS ON MAHDOLLISUUS MUUTOKSEEN

Startti!!  Itsetuntemus on mahdollisuus muutokseen!

Havahdu juuri nyt!  

Millainen on ajatuksesi ja kehosi tuntemus juuri nyt, kuinka koet elämän itsessäsi?  Mitkä olivat aamun ensimmäiset ajatukset, kuinka koet kehosi, levännyt vai jännittynyt?  Oletko herännyt päivän haasteisiin myönteisenä ja koet elämän haasteellisena ja mielenkiintoisena?

Mikäli vire ja ajatus tulevasta päivästä on negatiivinen, on syytä pohtia siihen vaikuttavia tekijöitä.

Kroonistunut tila, niin somaattisena kuin psyykkisenä tilana ,on tila mikä on itse ihmisen todellisuus ja se tila jota hän elää todeksi.  

Muutos on mahdollinen aina!  

On tapauksia missä ihminen saa ”oivalluksen” muutokseen sairauden, tai sen kaltaisen tilan, kuten krapulan kautta, tulee halu muutokseen ja ilman tällaista halua ei ole mahdollista saada muutosta.

Samalla lailla ,jos havaitsen olevani kielteinen ja suhtaudun asioihin tai elämään yleensä kielteisesti,  on tajuttava että olen jostakin syystä valinnut väärän polun elämässä. On tajuttava, että jossain vaiheessa on tapahtunut valinta, olen tehnyt sen itse, tai lapsena se on jo tehty puolestani.

Oivallus johtaa ”vallankumoukseen” itsessään. Opin kyseenalaistamaan saamani opit, neuvot, ismit, moraalin ja kaiken!

Miksi halu muutokseen?

Muutoshalu syntyy ajatuksesta että elämäni ei ole oikeilla raiteilla, en elä omaa elämääni, tai tämä juttu ei ole minun juttu.  Jokapäiväisiä asioita ja tuntemuksia miljoonille ihmisille, mutta silti useimmat jatkavat samaa näännyttävää ”rataansa” tunnista toiseen ja odottavat ”ihmettä”!  Kalvava tunne kertoo, että elämä valuu käsistä.  Usein ihmettelee ,että mikä on ns. elämäni tarkoitus ym.

Samalla aikaa on mahdollisesti herännyt idea, aavistus paremmasta.  Olen alkanut vakuuttua siitä, että tämä ei ole minun elämää, vaan jokin käsittämätön ”sekasotku” monine ristiriitoineen ja ongelmineen.  Tulee tunne ,että on mahdollisesti ajanut elämässä puolilla valoilla, tai jopa parkkivaloilla ,kun olisi ollut mahdollista sytyttää pitkät päälle.

Tässä vaiheessa joutuu tekemään ratkaisun; jatkaa samaa tai hypätä muutosten ”laivaan” ja sallia sen purjehtia omaan satamaani tai satamiin.  Lopetan olemasta oma este Elämälleni!

Olen tullut vaiheeseen missä alkaa muutos, matka omaan itseen, mielenkiintoinen matka!!

Ymmärrän että olen vastuussa omasta terveydestä, hyvinvoinnista ja Rakkaudesta!

1.4.2015 URTS Kalliolahti

markku haapalehto