Matti Meikäläisen mantra l. arkipäivän avaus!

Ymmärtäisin että totuuden kaipuu on perusolemukseni ja kyseenalaistaminen se avain joka sopii lukkooni!

Ymmärrän että ”totuuteni” on käsite joka muuttuu alati!  Pyydän että tajuan tämän elämän olemuksen mysteeriksi, ja että antautuisin elämään sitä ehdoitta ja pelotta. Elämä on lahja elettäväksi ja tajuan että, kipu-, tuska-, ahdistus-, särky-, ja kaikki tilat ovat ”oireita” ja singnaali minulle elämäni ohjeistukseen.  Oireet ovat  oireita ja niiden lääkehoito on poikkeuksetta oireen tukahduttamista ja siinä samassa luodaan uusia ongelmia.  Oireen aiheuttaja on syytä ymmärtää ja poistaa aiheuttaja, kannattaa vetää tikku sormesta eikä alkaa syömään särkylääkettä. Onpa oireet psyykkisiä tai fyysisiä niin sieltä löytyy aina tekijä X.  Pelkkä asioiden tai elämän ratkaiseminen ja järkeily ei tuo onnellisuutta tai tyytyväisyyttä.  Oivallus voi syntyä ajattelun tuloksena, mutta se ei riitä, oivallus vaatii aina toimenpiteen, muuten se jää tyhjäksi.  Kysymys ei ole vain tapojen tai käytöksen muuttamisesta, vaan syvemmästä tapahtumasta.

Oireet ja todellisuus heijastavat ajatuksiani, toimiani ja tapojani.  

Halu löytää omaa sisäistä todellisuutta ja oppia tuntemaan itsensä on ihmiselle suotu lahja.  

Ymmärrän että ajatuksilla, teoilla ja toimilla on suora yhteys minun psyykkiseen ja fyysiseen vointiini.  Tajuan että se mitä käytän ravintona, niin sillä on suora vaikutus kehooni,  elämänlaatuuni ja hyvinvointiini, mikä on kokonaisuus, joka koostuu eri tekijöistä.

Tajuan mahdollisesti ensi kertaa, että olen itselleni tärkein olento ja että olen elämässä omaa ainutkertaista elämääni.   Minun vanhempani ja lapseni elävät omaa elämäänsä ja sallin sen myös itselleni ja heille. Olen alistamatta ketään käskyvaltaani tai olen hallitsematta ketään, mutta en myöskään itse tee sitä.  Päätän olla itsellinen, en hallitsija tai marttyyri suhteessa muihin!  

Tässä minun ohjeeni itselleni ja toistamalla tämän matran ,opin hyvin nopeasti erottamaan asioita ,joihin en puutu ja mihin puutun.  Opin läksyni;  

Elä ja anna Elää!  

Matka itseeni on alkanut!

1.4.2015 URTS Kalliolahti

markku haapalehto