Tunnistatko itsesi?

Sinä olet elämäsi tärkein ihminen, mutta miksi itsestä huolehtiminen on niin hankalaa?

Tietoa ja tutkimuksia ,sekä omakohtaisia kokemuksia mm ravinnon , liikunnan , rentoutumisen ja unen vaikutuksesta hyvinvointiin on tarjolla vaikka kuinka paljon , mutta miksi kansakunta voi yhä huonommin? Olemmeko niin paljon kiinni vanhassa ja totutussa , ettemme edes halua kokeilla mahdollisuutta muutokseen?

Tietyn verran tarvitsin itsekin kipua , särkyä , lääkkeitä ,kärsimystä. Unettomia öitä , allergisia reaktioita ,nivelkipuja , fibromyalgiaa , astmaa , tulehduksia ,kortisonia ja ties mitä…. Lääkärit antoivat hyvää ensiapua oireiden tukahduttamiseen, mutta halusiko kukaan pureutua oireiden syihin? Ei minulla itsellä , tai läheisillä ollut tietoa muusta helpotuksesta , kuin lääketieteen suuresta turruttavasta mahdista. Olin tyytyväinen, kun oire hetkeksi helpottui. Suuri kiitos siitä , että piditte minut hengissä. Teitte sen mihin teidät oli koulutettu. Kaupanpäällisiksi sain vielä vuosia kestäviä sivuvaikutuksiakin.

Onneni oli kohdata havahduttava ihminen , joka kehotti elämään omaa elämää , ottamaan vastuun itsestään ja toteuttamaan itseään ,välittämättä muiden mielipiteistä…ja siinä hetkessä elämäni tulet muuttivat suuntaa…

Suuri muutos oli löytää täydentävät hoidot ja ravinto-oppi. Palata kauas ikivanhoihin luontaisiin hoitomuotoihin , aitoon oikeaan ravintoon ja pysähtyä miettimään kuka minä olen? Oliko minua enää ollenkaan ,vai olinko muiden palvelija , olento jonka tehtävä oli toimia muiden haluamalla tavalla? Aloin ahmia  kirjallisuutta ja nettiartikkeleita…Elämässä oli mielekkyys ja selvä suunta , päämäärä jota kohti halusin kulkea! Halusin saada itseni kuntoon , päästä eroon niin monesta oireesta , kivusta ja särystä ,kuin vain vähänkin olisi mahdollisuutta. Toivoin , että kehoni perusjärjestelmät olisivat vielä kunnossa , että ne palautuisivat ennalleen.

Opiskelin refleksologiksi . Teimme mieheni kanssa muutoksia ravinnossa, perehtymällä asiaan monelta kannalta. Muutos on jatkunut niin kauas , että sokerit ja gluteiinipitoiset jauhopussit ovat poistuneet lopullisesti meidän kaapeista. Monien kokeilujen kautta olen päässyt eroon oireistani ja lääkkeistäni. Ravintolisät , kalaöljy ja hyvä kosmetiikka täydentävät hyvää ravintoa. Tutkimusta ja tietoa tarvitaan ,mutta mielestäni käytäntö ja henkilökohtaiset kokemukset ovat aina totuudellisempia kuin tutkimukset ja suositukset suurille massoille .Olemme jokainen yksilöitä ja itsemme parhaita tuntijoita .Yksilöllisyyden huomioiminen sai meidät vielä opin tielle. Aloitimme  mieheni kanssa opiskelun FLT ravintovalmentajaksi.

Kynsieni tarkoitus oli aikaisemmin raapiminen milloin mistäkin. Lihaksieni tarkoitus oli olla jumissa. Hermostoni tehtävä  oli tuottaa määrittelemätöntä kipua. Öiden tarkoitus oli valvottaa.

Tänään olen kiitollinen siitä ,että olen elämäni kunnossa! Ja itsetutkiskelu jatkuu. Joku on jopa sanonut ,että onpa sinulla hyvä tuuri , oletpa sinä onnekas! Mutta se ei todellakaan ole sitä , onnella ja tuurilla ei saa hyvinvointia. En ainakaan kovin paljon laskisi sen varaan, vaikka onnekseni kohtasinkin havahduttavan ihmisen. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista huolehtimista itsestä. Olen prosessoinut paljon elämääni ja pyrkinyt toteuttamaan itseäni mahdollisimman aidosti ,sekä kuulemaan kehoni viestejä. Välillä se on tehnyt kipeääkin ,mutta kyyneleet puhdistavat.Pyrin olemaan avoin ympäristölle ja ihmisille.Terveellä tavalla utelias uuteen , sillä ainahan voi palata entiseen.

Hyvinvointi on elämäntapa! Haluan tehdä oman osani sen eteen ,että kohtaisin ihmisiä aidosti. En halua hyvinvointini aiheuttavan kateutta , vaan pikemminkin havahduttaa ihmisiä muutokseen , rikkomaan totuttuja tapoja. Jokaisella on mahdollisuus ,suurin este muutokseen katsoo sinua peilistä.

Havahdu sinäkin hyvinvoinnin tielle!

Refleksologi ,  Päivi Haapalehto