Onko sinulla hyvä tuuri?

Minulla on ollut varmasti huono tuuri, kun elämä on tuonut eteeni erilaisia ongelmia , pahaa oloa , oireita , sairauksia. On ollut tarve syyllistää ja etsiä syyllisiä , keksiä tekosyitä onnettomaan oloon. Syttää lääkäreitä , kun ei ole lötynyt oikeaa pilleriä tekemään minusta tervettä ja ilosta. Syyttää vanhempia , poliitikkoja , lainsäätäjiä , puolisoa , työnantajaa , lapsia , anoppia tai vaikka kissaa , kun mikään ei ole niin kuin haluaisin.

Kun mikään ei muutu , tarvitaan muutosta. Muutos lähtee minusta itsestä , siitä ihmisestä , joka tervehtii minua , kun katson peiliin. Lääkäri ei ole vastuussa terveydestäni , puoliso ei ole vastuussa onnellisuudestani. Suurin este itselleni , olen minä itse.

Muutos mahdollistuu , kun muutan tapojani ja tottumuksiani. Otan vastuun itsestäni , valinnoistani ja teoistani. Valitsen välillä väärin , mutta valitsen uudelleen .Tärkeintä on , että valitsen kuitenkin itse ja olen vastuussa valinnoistani. Löydän itselleni sopivan rytmin , sopivan ruokavalion , miellytävän työn jne. Rakastan ja kunnioitan itseäni.  Mitä aidompi olen omana itsenäni , sitä paremmin voin ja huomaan myös ympärilläni olevat hyvinvoivat , positiiviset ihmiset , joiden kanssa on hienoa jakaa kokemuksia.

Väkisinkin hymyilyttää , kun kuulen jonkun sanovan: ”Onpa sinulla ollut hyvä tuuri .”

Niin…Sinullakin voi olla hyvä tuuri , kun otat vastuun itsestäsi ja olet avoin elämälle ja muutokselle!

Ihanaa matkaa muutokseen!

Päivi 28.12.2015