Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia:

Vyöhyke­terapia on tuhansia vuosia vanha hoito­muoto, ja sitä on käytetty eri puolilla maailmaa.

Koko kehon vyöhyke­terapia eli refleksologia on tästä laajennettu pohjois­mainen menetelmä, jonka on kehittänyt ruotsalainen Karl-Axel Lind.

Vyöhyketerapia
Vyöhyketerapia

Hoidossa käsitellään heijasteita koko keholta. Hoidon tarkoituksena on auttaa kehoa korjaamaan häiriö­tiloja, vapautumaan jännityksistä ja avaamaan tukoksia.

Heijasteita käsitellään käsin hieromalla ja apuna voidaan käyttää erityisiä vyöhyke­puikkoja. Akuutteja kipuja voi myös lievittää heijasteisiin laitettavilla aku­kuulilla tai -neuloilla.
Hoidon kokonaisvaikutus on miellyttävän rentouttava, vaikka hoidossa pyritäänkin etsimään heijasteita jotka voivat olla arkoja. Turhaa kipua pyritään välttämään ja hoito tehdään aina asiakkaan ehdoilla. Vauvoja, lapsia ja raskaana olevia hoidetaan erityisen kevyesti.

Akuutit oireet pyritään lievittämään heti, mutta samalla pyritään etsimään häiriötilojen syitä.

Hoito sopii myös erinomaisesti hyvin­voinnin ja terveyden yllä­pitäjäksi. Hoidot sopivat kaiken ikäisille. Aina ennen hoitoja asiakas haastatellaan ja hoidoissa otetaan huomioon mahdolliset sairaudet ja lääkitykset.

Tarvittaessa asiakas ohjataan muiden terveyden­hoitopalveluiden piiriin.

Hoidossa keho rentoutuu ja sen myötä kehossa tapahtuu paljon positiivisia asioita. Kivut ja säryt vähehevät, unen laatu paranee, immuuni­puolustus vahvistuu, aineen­vaihdunta vilkastuu, hormoni- ja entsyymi­tuotanto paranevat, hengitys tehostuu, keho ja mieli lepää.

Refleksologia sopii mainiosti vauvojen ja lasten käsittelyyn. Hyviä hoitotuloksia on saatu mm. KOLIIKIN ja yökastelun hoidossa. Vauva hierotaan lempeästi päästä varpaisiin. Hoito on hellä­varaista, turvallista ja tapahtuu vauvan ehdoilla. Useinmiten 1-5 hoitokertaa riittää koliikin rauhoittamiseen.

Suomen Refleksologit Ry   Luontaisalan koulutus- ja hyvinvointikeskus MedikaNOVA   Katso hoitohinnasto

Ajanvaraus