Refleksologia eli koko kehon vyöhyketerapia:

Miksi valita Refleksologinen hoito osaksi hyvinvointia?

Refleksologia, eli koko kehon vyöhyketerapia on luonnonmukaista lähestymistä kehon oireisiin, jota on käytetty eri puolilla maapalloa jo tuhansia vuosia. Hoidossa aktivoidaan kehon omia parantavia voimia.

Vyöhyketerapia
Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapiassa hoidetaan kehon toiminnoille tärkeitä alueita, jotka monissa hoitomuodoissa jäävät jopa kokonaan käsittelemättä. Jalkaterät, varpaat,  korvat, pää, kasvot, sormet.

Vyöhyketerapian yksi tärkein vaikutusalue on hermosto. Hermopäätteet päätyvät jalkapohjiin, joita käsittelemällä informaatio kulkeutuu keskushermostoon. Sieltä viesti etenee tahdosta riippumattoman hermoston kautta kohde-elimeen, joka saa impulssin pyrkiä kohti tasapainoa.
Ylikuormittunut hermosto = kehon stressitila. Pitkittynyt stressi heikentää immuunipuolustusta ja on hyvä kasvualusta erilaisille oireille ja sairauksille. Stressi on tärkeää katkaista mahdollisimman nopeasti ja palauttaa keho tasapainoon
Tarvittaessa asiakas ohjataan muiden terveyden­hoitopalveluiden piiriin.

Hoidossa keho rentoutuu ja sen myötä kehossa tapahtuu paljon positiivisia asioita. Kivut ja säryt vähenevät, unen laatu paranee, immuuni­puolustus vahvistuu, aineen­vaihdunta vilkastuu, hormoni- ja entsyymi­tuotanto paranevat, hengitys tehostuu, keho ja mieli lepää.

Rentoutunut ihminen kykenee lepäämään ja levännyt keho on elinvoimainen ja terve.

Hoito sopii kaikille, ”vauvasta vaariin”. Koulutettu refleksologi haastattelee ja räätälöi hoidon asiakkaan tarpeen ja tilanteen mukaan.
Refleksologia sopii hyvin terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja tukemiseen.
Hoito kestää yleensä 1-1.5 h, mutta jo puolen tunnin jalka- tai päähieronnallakin pääset kokemaan positiivisia vaikutuksia.

Halutessasi hoitohuoneen taustamusiikista vastaa hoitava kukka (music of the plant), joka soittaa musiikkia aistien hoitohuoneen tunnelmaa ja luo huoneeseen rauhoittavan ilmapiirin.

Suomen Refleksologit Ry   Luontaisalan koulutus- ja hyvinvointikeskus MedikaNOVA   Ajanvaraus